Welkom op gastenboek 'Norbert de Vrijter'
Klik hier om het gastenboek in te vullen
1
May 31, 2019 - 07:16 PM
JVC

  Hallo, Verleden jaar, juist voor het feest van "Aller Heiligen" ben ik nog een naar het monument de gesneuvelde in Gierle gaan kijken, en wat blijkt : Het monument was zeer mooi opgemaakt. Terug voorzien van goed leesbaren namen. Een eer voor onze gesneuvelde dorpsgenoten. Als het goed is mag het ook verteld worden. Dank U wel.
Delete entry # 1
2
February 24, 2018 - 11:23 AM
jamesolive

  Hello,
hey friends juts wanted to how was your day? and need to know can i discuss about other topics here? the site seem's great so just need some help and guidance.just have a look at :-goo.gl/XQmBcV
Delete entry # 2
3
February 12, 2017 - 12:50 PM
JVC, Hoogstraten

  In Gierle , op het kerkhof naast de kerk, vindt men een begraafplaat van de gesneuvelde. De namen van deze gesneuvelde zijn echter niet meer leesbaar. Verdien onze soldaten niet een beetje erkenning ???
Delete entry # 3
4
April 23, 2016 - 08:26 PM
Marc Neefs

  Hartelijke felicitaties voor de uitstap naar de abdij van Westmalle. Prima georganiseerd met een kundige gids. Dergelijke Initiatieven zijn zeker ppt herhaling vatbaar. Doe zo verder.
Met vriendelijke groet,
Marc J.A. Neefs - Herentals
Delete entry # 4
5
December 16, 2015 - 03:11 PM
Chris Veraart

  Ik wil mijn dank betuigen aan de heemkundige kring Norbert de Vrijter bij de hulp om mijn voorouders te vinden. Met name dank aan Jip Verheyen inzake de transcripties, Jozef Neefs en Jaak Jacobs inzake algemene hulp.
Het betreft de familie Verhaert.
Te vinden op de site. http://gw.geneanet.org/epcmveraart_w

Chris Veraart
Delete entry # 5
6
November 29, 2015 - 04:12 PM
Guy Stappaerts

  Begin 1919, kort na WO1, hebben vele gemeentebesturen zich gebogen over criteria voor de namen van een gesneuvelde of oud-strijder van hun "eigen" gemeente die ze al of niet op een monument of gedenkplaat zouden plaatsen. En we stellen vast dat wanneer we al die gedenkplaten naast elkaar leggen er heel wat oud-strijders (en zelfs gesneuvelden) ontbreken. Slechts af en toe vinden we de naam van een soldaat die in meer dan één gemeente op een monument prijkt.
Vandaag is het nog zoveel moeilijker om te bepalen wie "nen echte Gielse, Lilse, Poejelse of Wechelse” was. De verbreding van criteria kan best erg ruim genomen worden om te vermijden dat sommige soldaten oud-strijders uit WO1 in vergetelheid zouden verdwijnen. Met het 'Jaarboek 2014' heeft HKLille een lovenswaardig initiatief genomen om zo veel mogelijk soldaten te inventariseren en heeft hiermee ook een zeer mooi boek én waardevol naslagwerk uitgegeven. Proficiat.
Via email heb ik aan het secretariaat nog enkele aanvullingen bij het Jaarboek 2014 doorgegeven.
Met vriendelijke groet.
Delete entry # 6
7
November 29, 2015 - 01:46 PM
Huibert van Eyk

  Geachte,
Al sedert ruim zes jaren ben ik in het kader van een familieproject bezig leven en schilderijen van mijn grootoom Jaak van Wijck (1870-1946) te inventariseren. Hij was afgestudeerd aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen en legde zich zijn leven lang toe op landschapschilderen (en gebrandschilderd glas, samen met zijn compagnon Jozef Gussenhoven met wie hij in Antwerpen een atelier van decoratieve kunst had). Heel veel van zijn schilderijen betreffen uiteenlopende locaties in de Kempen: rivierlandschappen, heiden, duinen, bossen, boerderijen, molens. etc. Ik heb in totaal zo'n 340 schilderijen (en tekeningen/schetsen) kunnen achterhalen en van de meeste daarvan heb ik ook foto's. Ik heb ze verzameld in een concept-overzicht van ca. 230 bladzijden; het overzicht kan ik u desgevraagd zonder kosten digitaal toezenden. Misschien heeft Erfgoed Kempens Karakter belangstelling hiervoor.
Nog steeds ben ik op zoek naar andere schilderijen van grootoom. Misschien kan Erfgoed Kempens Karakter mij daarbij verder helpen?
Uw reactie zie ik met veel belangstelling tegemoet.
Vriendelijke groeten.
Huibert van Eyk.
Delete entry # 7
8
September 19, 2015 - 07:21 PM
Ton de Kort

  Geachte
Mijn directe voorvader was een Jan Gijsbert van Gierle geboren circa 1490.
In bepaalde akten wordt hij Heer Jan van Gierle genoemd, woonachtig in Deurne.
Kan iemand deze Jan plaatsen?
Hij had grond in Noord Brabant in de buurt van Udenhout waar de heren van Vorsselaer (afkomstig uit Belgie) bezittingen hadden.
Delete entry # 8
9
September 15, 2015 - 01:01 PM
wouters jef

  Begin dit jaar werden wij opgebeld in verband met een boek over de eerste wereld oorlog .
Er werd gevraagd of we foto's hadden van mijn grootvader sterckx ,ik heb toen het adres van mijn nicht bernadette sterckx doorgegeven .mijn vraag nu is dit boek uitgegeven ,en staat onze grootvader erin.Kan ik hem dan kopen en waar.
groetjes jef wouters
Delete entry # 9
10
May 28, 2015 - 01:49 PM
cardinaels gerda

  hallo ben nog geen lid maar kom toevallig bij jullie terecht .zoek voor mijn petekind :een familie vande(n )broek _ sas paula ° 1925 ?/beiden overleden : woonden putakker ? hadden drie zonen een zoon : ivo echtgenoot verpoorten maria/ wonen te viersel ?hebben een dochter kathleen .kunnen jullie me helpen starten? dank bij voorbaat
Delete entry # 10
Page #1 of 1


PHP Guestbook Info